Езотеричне масонство Мемфіс-Міцраїм

Ложа “Скеля Андромеди” в Яффо – Зоряне Сяйво в Масонському Світі

Усередині Ордену Стародавнього і Первісного Статуту Мемфіс і Міцраїм в Ізраїлі існує одна з найзагадковіших і духовно багатих лож – Ложа “Скеля Андромеди”. Ця ложа, унікальна у своєму роді, слугує символом глибокого духовного і культурного зв’язку масонів з багатою історією місця, де вона проводить свої роботи – мальовничим Яффо.

Скеля Андромеди, що височіє в Яффо, біля берега Середземного моря, уособлює величне поєднання природи та історії. Це місце просякнуте міфологією, пов’язаною з прекрасною Андромедою і героєм Персеєм, та історичною спадщиною цього старовинного порту. Особлива атмосфера цього місця збагачує духовне занурення і дослідження масонів Ложі “Скеля Андромеди”.

Ця Ложа, яка свідомо обрала ім’я “Скеля Андромеди”, запрошує своїх членів у духовну подорож, аналогічну тій, що представлена в давньогрецькій міфології. Як і Андромеда, вона прикута до скелі життя, але масони цієї ложі розуміють, що їхнім справжнім завданням є звільнення душі від кайданів невідання, подібно до того, як герой Персей звільнив Андромеду від морського чудовиська.

Масонська Ложа “Скеля Андромеди” несе в собі глибокий езотеричний зміст. Саме тут, у цьому куточку світу, де зірки сяють найяскравіше в нічному небі, і де шум моря нагадує про вічний рух всесвіту, масони досліджують таємниці світової символіки, кабалістичні вчення і духовні практики. Ложа, проводячи свої обряди і ритуали на цій землі, створює особливий зв’язок з культурною і духовною спадщиною Ізраїлю.

Івритомовна Ложа “Скеля Андромеди” підкреслює глибоку повагу до витоків і культурного багатства цієї землі. Члени ложі вчаться досліджувати стародавні тексти, символіку і мудрість, вносячи в масонське братство унікальний історичний і культурний елемент.

Ложа “Скеля Андромеди” в Яффо стає зоряним сяйвом у масонському світі, запрошуючи своїх членів до духовної подорожі, аналогічної подорожі Андромеди і Персея. У цій Ложі дослідники і шукачі істини можуть відкривати глибокі масонські таємниці, розгадувати кабалістичні загадки і занурюватися в духовні практики, збагачуючи свої душі і свідомість.



Ламен Ложі «Скеля Андромеди» №8